Siden det er fredag og helg tenkte jeg at jeg skulle dele et tips på noen herlige boller med dere, kanel i svingene er jo fantastisk godt men med den glasuren jeg skal vise dere i denne oppskriften blir dem faktisk enda bedre. Jeg har nemlig toppet bollene med chamallows-glasur. Chamallows er lignende marshmellows men smaker mer vanilje.
Det du trenger til bollene er:
- 50 g gjær
- 9 ss margarin
- 6 dl melk
- 2 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 egg
- 1 1⁄2 l hvetemel
- margarin, sukker og kanel til utbaking
Slik gjør du:
- Varm smør og melk til 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell i den varme væsken, rør inn egget.
- Bland hvetemel, sukker og kardemomme og hell litt og litt i væsken, til deigen ikke klisser.
- Sett den på et lunt sted og forhev i 45 min.
- Elt deigen noen minutter og kjevle den ut til et rektangel.
- Smør et tynt lag med margarin oppå deigen og strø sukker og kanel over.
- Rull sammen til en pølse og kutt opp til boller. Sett bollene på bakepapir.
- Etterhev i 30 minutter.
- Stekes på 250 grader i 8 min.
Til glasuren trenger du:
- 1 ½ dl kremfløyte
- 50g smør
- 75g Chamallows
- 300g melis
Slik gjør du:
- Varm kremføyte, smør og chamallows langsomt opp i en tykkbunnet kjele.
- Rør ingrediensene sammen til en jevn masse.
- Ta røren av varmen og tilsett melis, rør alt godt sammen til du får en tykk og fin glasur.
Så når bollene er avkjølte er det bare å smøre på et lag med chamallows glasur og kos deg med bollene!
Ønsker dere en strålede fredag og tester du oppskriften må du gjerne dele hvordan resultatet ble!
#oppskrift #kanelisvingane #gjærbakst #bakst #chamallows #haribo #mammablogg #hverdag #mamma