Hei og god torsdag! Heldigvis er dagen idag litt mindre kløende enn dagen i går men fortsatt er dagen fullt opp av kremer og salver for å få bukt på eksemutbruddet denne gang. Det er neimen ikke tvil om at en liten kar må igjennom mye når det er sesongskifte. Heldigvis er han i godt humør og helst litt ekstra rampete etter en natt med lite søvn.
Men vi koser oss inne og prøver oss på litt maling og innekos for ute er det skikkelig høstvær med regn og vind.
Jeg tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift med dere i dag. Det nærmer seg jo desember og advent med raske skritt nå så da trenger en jo litt kaker i boksene. Her om dagen prøvde vi oss på honninghjerter og det er virkelig å anbefale!
Du trenger;
250 gr. honning
125 gr. sukker
75 gr. meierismør
1 egg
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/4 tsk malt nellik
500 gr. hvetemel
2 tsk. bakepulver
1ts hornsalt
1 stor plate kokesjokolade
Slik gjør du:
Smelt honning, sukker og smør på middels varme. Avkjøl litt og ta over i bolle og rør inn egget. Bland krydder med mel, hornsalt og bakepulver og rør dette inn i honningmassen og lag til en tjukk deig.
Rull ut til ca. 1,5 cm tykk leiv og stikk ut kaker med hjerteform eller en annen form om du ønsker.
Stek på 200 grader (varmluft) i ca. 10minutter, men følg med at dem ikke blir for stekt
Smelt sjokoladen i vannbad og pensle kakene med sjokoladen. Jeg pleier rett å slett å bruke en liten silikon pensel.
Pynt med tykk melisglasur.
Smaker utrolig godt og er supert som små gaver.
#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ