Å våkne en tidlig lørdags morgen for å finne ut at det er tomt for brød i brødskuffen er ikke mye gøy. Selv om det er brød i fryseboksen tar det tid å få tint så her i hus heiv vi oss rundt for å bake våre egne grove rundstykker til frokost.
Å lage rundstykker går egentlig fort og her i huset var mini svært fornøyd med å starte dagen med en yoghurt i vente på ferske rundstykker.
For å lage grove rundstykker trenger du:
250g sammalt grovt mel
150 g smeltet smør
8,5 dl lunkent vann
3 tsk sukker
1 1/2 tsk salt
1 pakke fersk gjær
2raspet gulrøtter
Slik gjør du:
Blant alt det tørre sammen.
Bland smøret og vannet. Løs opp gjæren i vannet (pass på at vannet er 37grader).
Bland det tørre og våte sammen. Rasp gulrøttene og tilsett i deigen.
Elt til det blir en fin deig. Spe gjerne på litt ekstra mel hvis du synes deigen er for klissete.
Sett til heving til størrelsen har doblet seg
Kna deigen, og lag rundstykker vi fikk 25
La de steke i 250 grader i ca 15 – 20 minutter
Og voila nystekte rundstykker til frokost eller lunsj.
Her startet dagen 06.30 så da har en god tid til å kokkelere å egentlig tid til å spise frokost både en og to ganger.
Ha en herlig lørdag så skrives vi om litt!
#nybakt #gjærbakst #rundstykker #frokost #hjemmelaget #barnemat #hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno