Det er noe med jul og småkaker, vi snakker ofte om syv slag og selv om dem før i tiden var mer opptatt av disse er dem godt innarbeidet. I dag skal jeg vise dere en klassiker på vårt kakefat nemlig konfektkaken. Den er proppet med sjokolade og mandler. Det beste med disse er at dem er super enkel å lage og til og med de minste barna kan bli med å sette deig på bakepapiret.
Det du trenger er:
- 200g sukker
- 200g smør
- 2egg
- 2ts bakepulver
- 300g hvetemel
- 100g kokesjokolade
- 50g mandler
Slik gjør du:
- Pisk smør og sukker hvit, ha i ett egg om gangen og rør godt.
- Tilsett hvetemel og bakepulver.
- Grov hakk kokesjokolade og mandler og rør disse inn tilslutt.
- Sett små topper av deigen med teskjeer på en bakepapirkledt stekeplate. Kakene flyter litt ut under steking så beregne litt plass mellom kakene
- Kakene stekes midt i ovnen på 180grader i ca. 10min
- Avkjøl kakene først litt på stekeplaten før du med stekespade flytter dem over på rist og lar dem avkjøle helt
Nytes med et glass kald melk, eller en kopp rykende varm kakao!
Husk at du kan følge oss på Facebook HER og på Instagram under @kreativhverdag.no