Å mimre tilbake til barndommen er alltid koselig. Og et minne jeg har er når vi var og hentet hjem et lite lass rabarbra, jeg og to venninner. Vi følte vi hadde gjort det så godt når vi kom hjem og fikk en kopp med sukker som vi dyttet rabarbraen nedi og spiste. Det ble nok spist mer sukker enn rabarbra vil jeg tro idag men du verden så koselig vi hadde det.
Og det er nettopp slike minner jeg vil at mine barn skal ha fra barndommen. Så idag har jeg hatt gutta med meg på rabarbra jakt i oldemors hage.
Selv om gutta mente det smakte skikkelig surt med både rabarbra og sukker rabarbra fikk vi med oss et godt fang denne gang og.
Siden den ikke ble spist rå ble det heller disket opp en frisk og søt rabarbra pai. Den lager du på 123 og så er den ferdig på en liten halvtime.
Om du vil prøve trenger du;
- 400g rensket rabarbra delt i biter på ca 2cm
- 2ss potetmel
- 6ss sukker
- 75g mandler
- 75g havregryn
- 75g sukker
- 75g smør
- 1,5ts kanel
Slik gjør du;
- Sett stekeovnen på 225g
- Rensk og del rabarbraen i biter
- Bland rabarbra, sukker og potetmel gått sammen og fordeles i bunnen av en paiform
- Lag så smuldretoppingen
- Grovhakk mandler og bland sammen med havregryn, sukker, kanel og smør. Går raskest om en bruker fingrene til å smuldre opp smøret og blandes alt inn
- Fordel smuldretoppingen over rabarbraen og stek den midt i stekeovnen i 15-20min
- Serveres med en kule vaniljeis
Ah, rabarbrapai er noe av det beste jeg får på denne årstiden 🙂